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GAZPACHO ANDALUSO QUELLO ORIGINALE CHE SA D’ESTATE

By Maria Teresa Calce — marzo 20, 2014

 il gazpacho Andaluso è uno dei capisaldi della cucina spagnola. E’ a base di verdure crude è dissetante e ricostituente. L’ho molto apprezzo durante una vacanza a Malaga in Andalusia. Questa zuppa va gustata fredda, talvolta addirittura con cubetti di ghiaccio e accompagnata da crostini di pane. Io preferisco servirlo in bicchiere è ottimo come aperitivo. è light. è vegano…perfetto!

Difficoltà:bassa

Preparazione:20 min

Costo: basso

nota: almeno 2 h di frigo

ingredienti per 4 persone

pomodori maturi
600 gr
cipolla bianca di Chioggia
1
peperone verde
1
peperone rosso
1
cetriolo
1 circa 200 gr
prezzemolo
un ciuffo
aglio
2 spicchi
limone
1
olio extra vergine di oliva
200 gr
sale e pepe
quanto basta
 

GAZPACHO ANDALUSO

 

Gazpacho Andaluso

1

Preparate il vostro gazpacho Andaluso mettendo in un recipiente l’aglio e la cipolla bianca di Chioggia tritata finemente. Aggiungete i peperoni tritati. Attenzione a questo passaggio: rimuovete la pelle del peperone, si tratta di un compito un po’ tedioso, ma vi risparmierà di ritrovarvela a piccoli pezzi nel gazpacho.

2

è il momento di passare ai cetrioli, Per evitare che il gazpacho sia indigesto, mondateli e strofinate il cappuccio sull’ortaggio. Fuoriuscirà una spuma bianca, che avrete la cura di rimuovere insieme alla prima fettina. Asportate la spuma, insieme alla buccia del cetriolo, entrambi sono responsabili della difficile digeribilità.

3

ultimo passaggio utile per portare in tavola un perfetto gazpacho Andaluso è fare una dadolata di pomodori, un po’ di succo di limone, sale, pepe, il prezzemolo tritato e l’olio. Passate tutto al mixer (la consistenza la decidete voi se volete renderlo più liquido aggiungete al vostro gazpacho del ghiaccio). Tenetelo in frigo almeno 2 ore o fino al momento di servire.

HEY YOU…Do you speak English? Do you want this recipe to be translated? Leave a comment or write me in your contacts and you will be satisfied

(4) Readers Comments

  1. Hoke Thomas
    Reply →
    04/04/2014 at 11:15 PM

    Looks good...can you translate please? Thanks

  2. Hoke Thomas
    Reply →
    04/04/2014 at 11:17 PM

    this looks good..please translate

    • Marsia
      Marsia
      Reply →
      14/04/2014 at 1:05 AM

      Hy Hoke Thomas here is the translation of the Andalusian Gazpacho recipe. okay any white onion that you find at the market! Difficulty: Easy Preparation time: 20 min Cost: Low note : at least 2 h of fridge Ingredients for 4 people ripe tomatoes 600 gr white onion 1 green pepper 1 red pepper 1 cucumber 1 200 gr parsley a tuft garlic 2 cloves lemon 1 extra virgin olive oil 200 gr salt and pepper enough Andalusian Gazpacho 1 Prepare your Andalusian gazpacho putting in a container garlic and white onion , finely chopped. Add the chopped peppers . Attention to this step : Remove the skin of the pepper , it is a task a bit ' tedious , but it will save you ritrovarla of small pieces in the gazpacho . 2 it's time to move on to cucumbers, to prevent the gazpacho is indigestible , mondateli and rub the hood full ortaggio . Will leak a white foam , which you care to remove together with the first slice . Removed the foam , along with the cucumber peel , both are responsible for the difficult to digest. 3 last step useful to bring to the table a perfect Andalusian gazpacho is to make a diced tomato, a bit ' of lemon juice , salt, pepper , chopped parsley and olive oil. Move everything to the mixer ( the consistency you decide if you want to make it more liquid you add to your gazpacho ice ) . Keep in refrigerator at least 2 hours or until ready to serve.

  3. Marsia
    Marsia
    Reply →
    14/04/2014 at 1:05 AM

    Hy Hoke Thomas here is the translation of the Andalusian Gazpacho recipe. okay any white onion that you find at the market! Difficulty: Easy Preparation time: 20 min Cost: Low note : at least 2 h of fridge Ingredients for 4 people ripe tomatoes 600 gr white onion 1 green pepper 1 red pepper 1 cucumber 1 200 gr parsley a tuft garlic 2 cloves lemon 1 extra virgin olive oil 200 gr salt and pepper enough   Andalusian Gazpacho   1 Prepare your Andalusian gazpacho putting in a container garlic and white onion , finely chopped. Add the chopped peppers . Attention to this step : Remove the skin of the pepper , it is a task a bit ' tedious , but it will save you ritrovarla of small pieces in the gazpacho . 2 it's time to move on to cucumbers, to prevent the gazpacho is indigestible , mondateli and rub the hood full ortaggio . Will leak a white foam , which you care to remove together with the first slice . Removed the foam , along with the cucumber peel , both are responsible for the difficult to digest. 3 last step useful to bring to the table a perfect Andalusian gazpacho is to make a diced tomato, a bit ' of lemon juice , salt, pepper , chopped parsley and olive oil. Move everything to the mixer ( the consistency you decide if you want to make it more liquid you add to your gazpacho ice ) . Keep in refrigerator at least 2 hours or until ready to serve.

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